Het Jonge Kind

Muziek Ontwikkelt! “Het jonge kind”

De eerste 4 jaar

Voor iedereen die het beste wilt voor zijn (opvang)kind.
Veel kinderen brengen een groot deel van hun eerste kinderjaren bij de opvang door. Hierdoor krijgt de voorschoolse opvang deels de taak als opvoeder toegedeeld. Met pedagogische activiteiten worden de kinderen begeleid, maar wat wordt met muziek gedaan op het kinderdagverblijf en bij de gastouders? Wie is er zich bewust van de uitzonderlijk stimulerende invloed die muziek heeft bij de ontwikkeling van kinderen?
Voor de pedagogische medewerkers van kinderdagverblijven en de gastouders van gastouderbureaus bieden wij een trainingsdag aan waarbij wordt aangeleerd hoe zij op een effectieve wijze muziek kunnen inzetten op de dagopvang om het jonge kind in zijn/haar ontwikkeling te stimuleren. De overgedragen kennis is wetenschappelijk onderbouwd, de vaardigheden worden aangeleerd vanuit het vakbereik van de (ortho)pedagogisch muziekbeoefenaar. Na het volgen van deze trainingsdag is de competentie van de pedagogische medewerkers vergroot, waardoor ze duurzaam muziek kunnen inzetten om de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren.

Workshop Muziek Ontwikkelt! “Het jonge kind”

Deze workshop laat zien hoe we de ontwikkeling van jonge kinderen kunnen stimuleren door het toepassen van muzikale activiteiten. De deelnemers leren hoe zij muziekactiviteiten kunnen toepassen binnen hun eigen opvoedingssituatie en krijgen inzicht waarom nu juist muziek belangrijk is in de eerste opvoedingsjaren.
Deze workshop is bedoeld pedagogische medewerkers van kinderdagverblijven en gastouders.
De duur van deze workshop is 90 minuten.

Wat zeggen de gastouders van Gastouderbureau Kroostopvang over de workshop:
“Erg leerzame training! Leuke info gekregen waar ik in de praktijk ook mee verder kan.”
“Het was een hele leuke en geslaagde workshop. Geen tips of tops. Was goed zo.”
“Begin dacht ik dat het saai ging worden, er werd vooral veel gesproken, maar wat werd het interessant. Ik ben helemaal enthousiast over deze workshop en over de nodige kennis die ik daarbij vergaard heb. Ik gebruikte al veel liedjes, muziek en klanken, maar weet nu ook wat het doet met het brein van een kind, onontbeerlijk in de opvang dus en erg gezellig en leuk.”
“Interessante workshop met mensen die er echt verstand van hebben hoe muziek werkt via de hersenen en via gedrag bij kinderen. Erg leuk ook om dingen (van elkaar) te herkennen. Goede tips meegekregen voor in de opvang, ik heb ervan genoten.”
“Interessante achtergrond informatie. Kort wat ideeen gegeven van spelletjes en liedjes, maar dat was goed. Duidelijk een aantal do en don’ts aangegeven wat je doen met met zingen. Tevreden over de workshop. Zat goed in elkaar. Wat ik goed vond is dat er terug gekomen werd op vragen van ons uit, die later in het verhaal beter paste en daar dus behandeld werden.”
“Leuke training veel informatie gegeven door zeer enthousiaste mensen een aanrader.”
“Een heel leuke leerzame training, zeer bruikbaar voor jonge kinderen, leuke trainers. Duidelijke uitleg met beeld en geluid en interactie met de groep. Goed om deze training te volgen!”